Αρχική » STEM » Συμμετοχή στην STEM DISCOVERY WEEK

Οκτώβριος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού

Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού
Τμήμα Ασφάλειας του Διαδικτύου της Μ.Ε.Υ.

ΟΑΣΠ

ΟΑΣΠ

Εκπαίδευση για τους σεισμούς.

cyberkid

cyberkid

Χάλκινο

Χάλκινο

Συμμετοχή στην STEM DISCOVERY WEEK

Στο πλαίσιο του έργου Scientix (www.scientix.eu) το EUN (www.eun.org) οργανώνει την δράση STEM Discovery Week 2018 μεταξύ 23-29 Απριλίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω δεσμό http://www.scientix.eu/events/campaigns/sdw18

στην οποία θα πάρουμε μέρος με δύο workshops:

Using the micro:bit to light up LEDs, change their brightness and play music.

Στα πλαίσια των μαθημάτων της Πληροφορικής και της Φυσικής, οι μαθητές χρησιμοποιώντας την πλακέτα του micro:bit θα κατασκευάσουν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα, όπου θα ανάψει ένα LED και θα ηχήσει ένας βομβητής (buzzer). Στη συνέχεια, μέρη του κυκλώματος θα αποτελούν φρούτα αλλά και ανθρώπινα σώματα, τα οποία είναι αγωγοί του ηλεκτρικού ρεύματος. Θα φτιάξουμε και ένα πληκτρολόγιο φρούτων ώστε κάθε φορά που ένας μαθητής ακουμπάει τα φρούτα να παίζει και μία νότα. Τέλος θα μελετήσουμε την παράλληλη και σύνδεση αντιστάσεων σε σειρά. Η πλακέτα micro:bit είναι ειδικά κατασκευασμένη για εκπαιδευτικούς σκοπούς και λειτουργεί με πολύ μικρή τάση. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών.

We will build an electric circuit with the micro: bit, fruits and other conductors of electricity that will light up LEDs, play notes on a buzzer or our headphones and change the brightness of the LEDs. We will study the concepts of Open, Closed Electric Circuit, electric power source, electric current, earthing, electric conductors and insulators parallel and serial resistor connection, and from computer science the concepts of Input, Output, repetition, Event-Oriented Programming.

Πηγές:

https://makecode.microbit.org/projects/banana-keyboard

https://bit.ly/2INyqB0

https://make.techwillsaveus.com/bbc-microbit/activities/touch-arpeggiator

Temperature alarm for egg hatcheries.

Θα κατασκευάσουμε έναν συναγερμό θερμοκρασίας με το BBC micro:bit για εκκολαπτήρια αυγών. Έννοιες που θα μελετήσουμε είναι η μέτρηση της θερμοκρασίας από την Φυσική της Α και Β Γυμνασίου, και από τον προγραμματισμό τη δομή επιλογής, τους λογικούς τελεστές ΚΑΙ & Η, και τον οπτικό γεγονοστραφή προγραμματισμό.

Using the micro:bit we will build a temperature alarm for egg incubators. Concepts to be studied are temperature measurement from first and second year physics, and from programming the selection structure, logical operators and / or and the visual directional programming.

Πηγές:

https://www.kitronik.co.uk/blog/microbit-alarm-kitronik-university/

https://groklearning.com/learn/microbit-crash-course/1/0/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

Fontana di Trevi. Trevi is the largest Baroque, most famous and visited by tourists fountain of Rome.

Παιδαγωγική Φρενέ

Το ηλεκτρονικό μας περιοδικό

e-Twinning cooperation label

e-Twinning cooperation label
Τα Δικαιώματα Του Παιδιού

Τα Δικαιώματα Του Παιδιού

Συνήγορος του παιδιού

SafeLine.gr

Enable

Enable

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Εκφοβισμού στα Περιβάλλοντα Μάθησης και Ψυχαγωγίας, που στοχεύει στην καταπολέμηση του εκφοβισμού με τρόπο ολιστικό, βοηθώντας τους νέους να προασπίσουν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους στο σπίτι, στο σχολείο, στην τάξη, στην κοινότητα (π.χ. ομάδα συνομηλίκων).

ΖΗΣΕ_ΧΩΡΙΣ_ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

ΖΗΣΕ_ΧΩΡΙΣ_ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Europe_Code_Week & The_Hour_Of_Code

Europe_Code_Week & The_Hour_Of_Code

Το Γυμνάσιο Καρέα μαθαίνει προγραμματισμό.

SchoolEducationGateway

scientix

The community for Science Education in Europe

Kατηγορίες